25 jan. 2011

POSKare i Falun avstår arvode


I Falu kyrkliga samfällighet behöver man spara pengar. Då kommer det en motion från två POSKare, Anders Brunnstedt och Ola Bergeå att kyrkopolitikerna skulle avstå sina sammanträdes- och förrättningsarvoden.

Men se det gick inte fullmäktiges ledamöter med på. Utan den halva miljon som går till de förtroendevalda kommer även i fortsättningen att delas ut.

- Det är beklagligt att majoritetens nomineringsgrupper frånsäger sig möjligheten att göra en besparing, säger Anders Brunnstedt.

Däremot kommer Brunnstedt och Bergeå och ett antal andra POSK-företrädare att avstå sina arvoden under 2011.

Dalarnas tidning: Kyrkopolitiker vill inte spara>>

Uppdaterad 2011 01 29

Kyrkans Tidning: Kyrkopolitiker vill avstå arvode för att spara>>

2 kommentarer:

Simon Wämmerfors sa...

Ibland är världen liten. Jag har sjungit i kör med Anders i Falun under flera år. Visste inte att han var poskare!

Vettigt förslag annars! I kyrkofullmäktige i Örebro föreslog posk minskade mandatstöd och vi i fk ropade förstås "ja" till det så mycket vi orkade. Däremot var det tydligen kära slantar för de allmänpolitiska partierna så det blev inte så.

Anonym sa...

Brita Maria Nordström säger:

Jag yrkade att fullmäktige skulle vara ideellt i Mora dvs utan arvode. Inte heller här fick det förslaget röster från andra än POSK vid antagandet av budgeten i november.

Vi har ett budgeterat underskott på ca 500 tusen i år i församlingen. Jag ville med mitt yrkande visa på behovet av återhållsamhet. Kommande två åren visar budgeten på minus 9 miljoner resp minus 6 miljoner. Församlingen styrs av C+M+S. Vissa förändringar har gjorts men besparingen är inte av den dignitet som stopppar ett stort minus under de kommande åren.

De flesta som är i KF från de partipolitiska partierna har även aktiviteter i kommunen vilket tydligen gör dem oförstående för ett ideellt arbetet i fullmäktige.

I Västerås stift verkar de partipolitiska grupperna ha enats om att isolera POSK och hålla oss utanför ledningen.